2013. augusztus 3., szombat

Vankó Zsuzsa: Zakariás próféta könyve - Jelenlegi ára: 400 Ft

Zakariás próféta könyve az ún. kis próféták, közé tartozik az Ószövetségben belül, mivel rövid mindössze 14 fejezetből álló írás. Ezt mondhatjuk azonban: kis terjedelmű, de nagy jelentőségű irat.
Két kiemelkedő jelentőségű szakasz a könyvben a 3. és 4. fejezet. Az előbbi - Józsua főpapról és az Úr angyaláról szóló látomás - a hit általi megigazulás alapelveinek csodálatos szemléltetése. Az utóbbi pedig Szentlélek munkáját és megnyilatkozási módját ábrázolja a gyertyatartóba olajat öntő két olajfa által.
Zakariás könyve arról is nevezetes, hogy különösképpen bővölködik messiási jövendölésekben. E prófétai könyv bemutatja a Messiást, mint papot aki ,, megépíti az Úrnak templomát", de ugyanakkor király is, aki ,, alázatosan, szamárháton" vonul be Jeruzsálembe. Mindössze ,, harminc ezüstpénzre" becsülik azonban őt, és ,, átszegezik" aminek nyomán ,, elszélednek" övéi a megvetett megölt Messiás mégis megdicsőül: a vég idején isteni dicsőségben jelenik majd meg a Földön ,, minden szent kíséretében", és Ő lesz ,, egész föld királya"
Ebben a tanulmányban nem törekedtünk a könyv versről versre, haladó elemzésére, hanem igyekeztünk kiemelni a fő lelkitanításait, megragadni a próféta bizonyságtételének lényegét.
 
138 x 195 mm, puha kötés, 109 oldal
Bibliaiskolák Közössége, Budapest, 1990


Jelenlegi ára: 400 Ft

Az aukció vége: 2013-08-22 07:45
. Vankó Zsuzsa: Zakariás próféta könyve - Jelenlegi ára: 400 Ft

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése